Wat is conversieratio en hoe kan je deze verbeteren?

Vraag de gratis webshop scan aan!

Kom erachter hoe jouw webshop presteert met onze webshop scan.

We controleren je webshop op:
 • Technisch: performance en hosting
 • Gebruiksvriendelijkheid: design en usability
 • Veiligheid: SSL certificaat, veiligheidslekken
 • SEO: Zoekmachine vriendelijkheid
 • En nog veel meer..

Wat is een conversie?

Een conversie is wanneer een bezoeker van een website iets doet wat een doel heeft, zoals het kopen van een product, het invullen van een formulier, of het aanmelden voor een nieuwsbrief. Dit betekent dat de bezoeker zich heeft "omgezet" van een casual bezoeker naar een actieve gebruiker of klant.

Micro conversie

Micro conversies zijn kleine, tussentijdse acties die een bezoeker op een website uitvoert. Ze geven aan dat de bezoeker geïnteresseerd is en actief bezig is met het bereiken van het ultieme doel, zoals het kopen van een product. Micro conversies zijn belangrijk omdat ze een indicatie zijn voor het verloop van de klantreis en helpen bedrijven om beter te begrijpen hoe bezoekers interacteren met hun website.

Bijvoorbeeld, als iemand een product in de winkelwagen stopt, dan is dit een micro conversie. Dit laat zien dat de bezoeker geïnteresseerd is in het product en mogelijk overweegt om het te kopen. Een ander voorbeeld van een micro conversie is wanneer een bezoeker zich aanmeldt voor pushberichten of een account aanmaakt op een website. Dit zijn duidelijke tekenen dat de bezoeker geïnteresseerd is en op weg is naar een macro conversie, zoals het kopen van een product.

Macro conversie

Macro conversies zijn de belangrijkste doelen die een bedrijf voor ogen heeft voor zijn website. Ze zijn gericht op het verkrijgen van inkomsten of het genereren van leads en geven aan dat een bezoeker zich heeft omgezet in een waardevolle klant. Macro conversies zijn de uiteindelijke doelen van een bedrijf en helpen om de prestaties van een website te beoordelen.

Bijvoorbeeld, als iemand een product koopt op een e-commerce website, dan is dit een macro conversie. Dit betekent dat de bezoeker zich heeft omgezet van een bezoeker naar een klant en dat het bedrijf inkomsten heeft gegenereerd. Een ander voorbeeld van een macro conversie is wanneer een bezoeker zich aanmeldt voor een proefabonnement of een dienst. Dit is een indicatie dat de bezoeker geïnteresseerd is en waarschijnlijk in de toekomst meer zal kopen of zich zal aanmelden voor een betaald abonnement.

Wat is conversieratio?

Een conversieratio is het percentage van bezoekers dat zich omzet in klanten of leads. Het is een belangrijke maatstaf voor het meten van de prestaties van een website en geeft aan hoe effectief deze is in het bereiken van zijn doelen. Het berekent de verhouding tussen het aantal conversies en het totale aantal bezoekers.

Bijvoorbeeld, als 100 bezoekers je website bezoeken en 3 van hen een product kopen, dan is je conversieratio 3%. Dit betekent dat 3% van je bezoekers zich heeft omgezet in klanten. Het verhogen van je conversieratio betekent dat je meer bezoekers omzet in klanten en daarmee uw inkomsten verhoogt.

Het is belangrijk om op te merken dat de conversieratio afhankelijk is van het type website en het doel van het bedrijf. Sommige websites hebben een hoge conversieratio, terwijl andere een lagere conversieratio hebben. Het is belangrijk om je eigen doelen en prestaties te beoordelen en te werken aan verbeteringen om je conversieratio te verhogen.

Wat is conversieratio optimalisatie?

Conversieratio optimalisatie is het proces om de conversieratio van een website te verhogen. Het gaat om het verbeteren van de user experience en het aanpassen van de website om bezoekers effectiever om te zetten in klanten of leads. Dit omvat het analyseren van de data, het identificeren van knelpunten en het testen van verbeteringen om de conversieratio te verhogen.

Het doel van conversieratio optimalisatie is om de bezoekers te helpen bij het bereiken van hun doelen op de website en om te zorgen dat zij zich snel en eenvoudig kunnen omzetten in klanten. Dit omvat bijvoorbeeld het verbeteren van de navigatie, het aanbieden van duidelijke call-to-actions en het verbeteren van de laadtijd van de website.

Conversieratio optimalisatie vereist een data-gedreven benadering en het voortdurend testen en verbeteren van veranderingen. Door te blijven werken aan verbeteringen en te blijven luisteren naar de feedback van gebruikers, kunt je je conversieratio blijven verhogen en de prestaties van uw website verbeteren.

Hoe kan je de conversieratio verbeteren?

Er zijn verschillende manieren om de conversieratio van een website te verhogen:

 • Verbeteren van de gebruikerservaring: Zorg dat de website eenvoudig te navigeren is en dat de gebruikers snel kunnen vinden wat ze zoeken. Het aanbieden van duidelijke call-to-actions en het verbeteren van de laadtijd kunnen ook bijdragen aan een betere gebruikerservaring.
 • Personalisatie: Maak gebruik van gegevens over de gebruikers om de website aan te passen aan hun specifieke behoeften en interesses.
 • A/B-testing: Test verschillende versies van de website om te zien welke verbeteringen het beste werken. Hierdoor kun je gericht verbeteringen aanbrengen.
 • Verbeteren van de website of app inhoud: Zorg voor duidelijke en overtuigende inhoud die de bezoekers overtuigt om actie te ondernemen.
 • Verbeteren van de aanbieding: Overweeg het aanbieden van exclusieve aanbiedingen of kortingscodes om bezoekers te motiveren om te converteren.
 • Verbeteren van de vertrouwensfactor: Zorg voor een veilige en betrouwbare website of app, en bied de bezoekers de juiste informatie en bewijsstukken die ze nodig hebben om een beslissing te nemen.

Door deze en andere verbeteringen aan te brengen, kun je de conversieratio verhogen en meer bezoekers omzetten in klanten of leads.

Kennismaken?

Begin met bouwen

Maak werk van jouw ambities in e-commerce. Plan vrijblijvend een afspraak
in voor eerlijk advies en zet je eerste stap naar groei.

Plan een afspraak 013 - 20 321 13