plan een demo
Plan vrijblijvend een afspraak in voor eerlijk advies en zet je eerste stap naar groei.
- Plan een live platform demo
- Eerlijk advies van een e-commerce expert
- Wij beantwoorden al je vragen
Plan vrijblijvend een afspraak in voor eerlijk advies en zet je eerste stap naar groei.
De afkorting van de letters HTTPS staan voor HyperText Transfer Protocol Secure. Deze verbinding zorgt ervoor dat de gegevens tussen een server en een browser veilig kunnen worden verstuurt. Verzonden data is met een HTTPS verbinding beter beschermt dan met een HTTP. Deze maakt namelijk gebruik van een minder veilige poort 80.
HTTPS verzendt de gegevens via poort 443. De verbinding die tot stand komt wordt ook nog eens gecodeerd en versleutelt met SSL. De afkorting betekent Secure Socket Layer. Deze standaard beveiliging voor het versturen van data tussen servers en browsers wordt sinds het jaar 2000 gebruikt. Eerder maakte we vooral gebruik van een HTTP-verbinding.
Als je gebruik maakt van een website met een SSL certificaat, dan wordt de date versleuteld verzonden. Het is een standaard protocol dat zorg draagt voor een gecodeerde verbinding. Als een browser gebruik maakt van SSL dan heeft het een groen slot in de URL balk. Als het certificaat ontbreekt dan wordt de website door de browser betitelt als “onveilig.”
Toch is een HTTPS verbinding geen complete garantie voor een 100% veiligheid. Hoewel de verbinding die tot stand komt versleutelt is, kunnen er altijd risicovolle factoren aanwezig zijn. Een website met HTTPS en SSL heeft wel voordelen. Je voorziet jouw bezoekers van een veilige omgeving en profiteert zelf ook van zoekmachine optimalisatie voordelen. Adressen die in het bezit zijn van een SSL-certificaat en beginnen met https:// zijn de norm.