Shopware 6

Shopware is dé oplossing voor jouw webshop. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Welke praktische functies biedt Shopware en van welke voordelen kun je als e-commerce ondernemer profiteren? We hebben de belangrijkste voor je uitgelicht.

Wij zijn officieel Shopware partner
Diensten e-commerce

Voor elke business

Shopware 6 is geschikt voor elke e-commerce ondernemer. Groot of klein, B2B of B2C. Deze e-commerce oplossing is namelijk erg flexibel en volledig aan te passen aan jouw behoeften én die van jouw klanten. Daarbij is Shopware 6 ontzettend schaalbaar en groeit het met je mee, ook als je een grote nieuwe stap wilt maken met je webshop.

Vrije keuze in hosting

Bij sommige e-commerce platformen zit je vast aan de cloud waarin de webshop wordt gehost. Niet bij Shopware 6. Het platform stelt je in staat om je eigen hosting te gebruiken en zo jouw webshop volledig zelf in de hand te houden. Daarnaast maakt Shopware 6 het mogelijk om jouw webshop te hosten in de Shopware Cloud. De keuze is dus aan jou!

API-first platform

Shopware is een API-first e-commerce platform, wat goed van pas komt in de snel veranderende online wereld waarin we leven. Dankzij deze API-first benadering is de kern van Shopware flexibel en gemakkelijk te koppelen aan verschillende systemen, zoals ERP en CRM-systemen.

Jouw supporter in e-commerce

Wij zijn officieel Shopware partner

We bouwen niet voor niets op Shopware voor jouw e-commerce oplossing. Shopware is technisch je grootste supporter. Als je start én als je groeit. Shopware is ultiem schaalbaar, snel en veilig. Daarom bouwen kleine en grote bedrijven - nationaal en internationaal - op Shopware.

Shopware partner
Shopware 6 logo

Wat is Shopware?

Shopware is een opensource e-commerce platform dat 20 jaar geleden ontwikkeld werd in Duitsland. Het systeem heeft inmiddels meer dan 100.000 klanten over de hele wereld. In Duitsland is Shopware al marktleider en ook in andere Europese landen (waaronder Nederland, België, Oostenrijk en Engeland) neemt het systeem vliegensvlug in populariteit toe.

Shopware 6 is de nieuwste editie van het Shopware systeem en werd in 2019 gelanceerd. Belangrijke nieuwe functionaliteiten die Shopware 6 met zich meebrengt, zijn de Drag & Drop builder (waardoor je ook zonder programmeerkennis je webshop kunt vormgeven) en een fris nieuw dashboard. Ook is Shopware 6 de eerste headless-versie van Shopware.

Opensource

Shopware 6 is een opensource-platform, wat inhoudt dat het gebouwd is op technologieën waarvan de broncode vrij toegankelijk is. Ontwikkelaars van over de hele wereld hebben toegang tot de broncode en kunnen deze aanpassen. Dit zorgt ervoor dat het Shopware-platform wordt onderhouden door een sterke community en dat het constant up-to-date gehouden wordt.

Community

Doordat Shopware 6 gebaseerd is op opensource-technologieën kan iedereen een bijdrage leveren aan het systeem. Een betrokken community van ontwikkelaars zet zich in om het e-commerce platform steeds verder te verbeteren en er nieuwe functies voor uit te rollen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat het platform up-to-date blijft, maar ook de functionaliteiten van het Shopware zijn hierdoor zeer uitgebreid.

Lees meer over de developers community

Futureproof

De online wereld verandert snel en als e-commerce ondernemer wil je bijblijven met alle nieuwe ontwikkelingen. Alleen zo kun je blijven groeien en ontwikkelen in de toekomst. Met dit idee in het achterhoofd is Shopware 6 gebouwd op basis van verschillende open-source-technologieën. Deze technologieën worden zonder aanpassingen verwerkt in Shopware 6. Zodra er een nieuwe ontwikkeling is, krijgt ook Shopware 6 een update. Zo zijn er regelmatig kleine releases en blijft het systeem up-to-date en met zijn tijd meegaan.

Verschillende Shopware licenties

Wanneer je Shopware 6 gaat gebruiken, heb je keuze uit vier verschillende versies. Dankzij deze verschillende versies is Shopware 6 geschikt voor zowel grote ondernemingen als kleine bedrijven. Zodra je webshop groeit en toe is aan een volgende stap met meer functionaliteiten, is het heel gemakkelijk om over te stappen naar een meer geavanceerde versie van Shopware.

Shopware starter edition

Starter Edition

 • - Alles-in-één oplossing in de cloud
 • - Freemium-model
 • - Geïntegreerde storefront
 • - Drag & drop editor
Demo aanvragen
Shopware professional edition

Professional Edition

 • - Features starter
 • - Aanpasbare producten
 • - Uitgebreide verkoopkanalen
 • - Uitgebreide CMS-functies
Demo aanvragen
Shopware enterprise edition

Enterprise Edition

 • - Features Professional
 • - B2B Suite
 • - Enterprise Search
 • - Uitgebreide ondersteuning
Demo aanvragen
Shopware community edition

Community Edition

Met de gratis open-source editie kun jij je eigen webshop opzetten en deze in een hostingomgeving beheren.

Demo aanvragen

API-first / headless

Shopware 6 is een API-first (headless) systeem. Dit houdt in dat de verschillende onderdelen van het platform volledig los van elkaar staan. De front-end is gescheiden van de backend en de losse onderdelen communiceren met elkaar door middel van API’s.

Het grootste voordeel van de API-first benadering van Shopware 6 is dat je gemakkelijk externe systemen (zoals ERP, CRM en PIM-systemen) kunt koppelen. Door deze systemen te koppelen, kun je de verschillende processen binnen je webshop (zoals de administratieve, logistieke en commerciële processen) voor een groot deel automatiseren.

Nog een groot voordeel van een headless systeem, is dat het je veel flexibiliteit oplevert. Doordat Shopware 6 samenhangt met API's, kun je de verschillende onderdelen volledig naar wens aanpassen of vervangen. Een wijziging die je doorvoert aan de voorkant van je webshop heeft meestal geen invloed op de achterkant. Zo kun je sneller technische innovaties en testomgevingen toepassen.

Shopware PWA

Zoekmachinevriendelijk

Wanneer je Shopware 6 gebruikt, is je webshop in de basis zo ingericht dat hij goed gevonden wordt in zoekmachines. Om daarvoor te zorgen, voegt Shopware 6 standaard rich snippets, breadcrumbs, meta tags en canonical tags toe.

Daarbovenop komt Shopware 6 met ingebouwde functies die je adviseren om de vindbaarheid nog verder te verbeteren. Via verschillende plugins binnen Shopware kun je de vindbaarheid van je website verder uitbreiden, bijvoorbeeld door je producten te exporteren naar Google Shopping of social selling in te zetten.

Beheer je producten en content

Kenmerkend aan de nieuwste versie van Shopware 6, is de intuïtieve manier waarop je de producten, teksten en afbeeldingen binnen je webshop beheert. De uitgebreide Drag & Drop editor en het overzichtelijke productbeheer maken het makkelijk om het beheer van je webshop in eigen handen te nemen.

Eenvoudig product- en catalogusbeheer

De mogelijkheden die Shopware 6 met zich meebrengt voor het beheren van je producten gaan ver. Zo beheer je gemakkelijk producten met meerdere varianten, houd je overzicht in de jungle aan productafbeeldingen en laad je eenvoudig productdata in vanuit diverse bronnen.

Uitgebreide content management mogelijkheden

Het uitgebreide Content Management Systeem (CMS) van Shopware 6 maakt het mogelijk om jouw webshop in te richten zoals jij dat wil. Doordat het systeem erg gebruiksvriendelijk is, kun je als webshop beheerder eenvoudig zelf nieuwe Shopping Experience-elementen creëren. Je hebt daarvoor geen ingewikkelde codes nodig, maar gebruikt simpelweg een Drag & Drop editor. Dankzij het gemakkelijk te gebruiken CMS heb je de volledige vrijheid en kun je veel zaken binnen je webshop zelf regelen, zonder dat je daarvoor steeds je webbouwer hoeft te bellen.

Verschillende betaalmethodes

Shopware 6 biedt mogelijkheden voor alle bekende meestgebruikte betaalmethodes, zoals iDeal en Bancontact. Shopware werkt met Mollie als vaste Nederlandse partner voor het verwerken van transacties. Vanwege zijn hoge gebruiksgemak, moderne technologie en goede beveiliging is Mollie al jarenlang een van de meest gebruikte betalingsverwerkers. Dankzij de Mollie-plugin in Shopware maak je gemakkelijk een koppeling en kun je binnen korte tijd beginnen met het accepteren van betalingen.

Mollie is een uitstekend betaalsysteem, maar werkt met name goed voor de Nederlandse markt. Verkoop je niet alleen in Nederland, maar ook internationaal? Ook dan biedt Shopware 6 meer dan genoeg mogelijkheden. Zo heeft Shopware een samenwerking met Paypal voor het accepteren van internationale transacties en betalingen met creditcards.

Multistore & meerdere verkoopkanalen

Shopware 6 maakt het mogelijk om meerdere webshops centraal te beheren vanaf één omgeving. Dit is een uitkomst voor e-commerce ondernemers die actief zijn op verschillende landen en voor elk land een aparte domeinnaam gebruiken, maar ook wanneer je aparte webshops gebruikt voor verschillende productcategorieën.

Naast de multistore-mogelijkheden, biedt Shopware 6 ook de mogelijkheid voor verschillende verkoopkanalen binnen elk van deze shops. Zo kun jij kiezen voor de kanalen die het beste passen bij jou en jouw klanten. Naast dat je producten verkoopt via je webshops, kun je ook nieuwe verkoopkanalen toevoegen, zoals een mobiele app, voice assistant, Google Shopping, social shopping (via Facebook en Instagram) of een pop-up shop. Dankzij API-integraties is het mogelijk om al deze verschillende verkoopkanalen te beheren vanuit één centrale plaats.

Schaalbaar

Heb je grote plannen voor de toekomst van je e-commerce bedrijf? Dan is Shopware 6 een uitermate goed systeem. De verschillende licenties en toevoegingen maken het namelijk gemakkelijk om jouw webshop uit te breiden. Shopware 6 wordt gebruikt door tientallen multinationals, wat bewijst hoe ver de mogelijkheden van het systeem reiken.

Kennismaken?

Begin met bouwen

Maak werk van jouw ambities in e-commerce. Plan vrijblijvend een afspraak
in voor eerlijk advies en zet je eerste stap naar groei.

Plan een afspraak 013 - 20 321 13