Craft CMS

Craft CMS is het perfecte cms voor ondernemers die een website of webshop willen die hen op het lijf geschreven is. Het cms werkt niet met standaard templates, maar is volledig aan te passen aan jouw wensen. Dankzij de eindeloze opschaalmogelijkheden maak je je met Craft CMS klaar voor de toekomst.

Craft CMS Logo

Bouw jouw website op Craft CMS

Wat zijn jouw wensen? Met Craft CMS kan het. Laat je website naadloos aansluiten bij je merk met een design op maat. Met Craft CMS ben je snel en veilig online, klaar voor de toekomst.
Craft CMS Start jouw project
Craft CMS

De perfecte website oplossing

Wat is Craft CMS?

Craft CMS is een betrouwbaar, flexibel en gebruiksvriendelijk Content Management Systeem. Oftewel: een systeem waarmee je de inhoud van je website beheert. Craft onderscheidt zich door zijn eenvoud, flexibiliteit en content first-aanpak. Dankzij de ingebouwde content matrix maak je vliegensvlug complexe lay-outs.

Het bedrijf achter Craft CMS, Pixel & Tonic, begon in 2011 te werken aan een nieuw content management systeem. Met dit nieuwe systeem wilden ze zowel de ontwikkelervaring als de gebruikerservaring van bouwen en beheren van websites drastisch verbeterd. Twee jaar later onthulden ze de eerste versie van Craft CMS: Craft 1.0. Sindsdien werkt het team hard om het cms te blijven verbeteren. Vandaag de dag draaien Craft CMS websites op Craft 4.0.

Wat maakt
Craft CMS uniek?

Veel content management systemen komen met een vaste opbouw en standaard templates die je kunt gebruiken. Een webdeveloper past deze zoveel mogelijk aan, zodat de uiteindelijke website perfect aansluit op de wensen van de klant. In plaats van dat je een geheel eigen website bouwt, verbouw je het standaard pakket.

Bij Craft CMS werkt dat anders. In Craft verbouw je geen bestaand systeem, maar bouw je de website vanaf het begin op. Zo krijg je dus een website die 100% aansluit op wat jij wilt. Je bepaalt zelf welke functies je wilt gebruiken - en welke niet. Hierdoor bevat de back end geen onnodige functies die je toch niet gebruikt. Dit maakt je website gebruiksvriendelijk, snel en veilig.

Voor wie is
Craft CMS geschikt?

Craft CMS biedt vrijwel oneindige mogelijkheden. Daarom is het een goed platform voor zowel kleine bedrijven als grote multinationals. Hoewel Craft CMS eenvoudig is om mee te werken, vereist het wel veel technische kennis om de website te bouwen. Er zijn geen templates die je als basis kunt gebruiken. Craft CMS is daarom vooral geschikt voor mensen die willen investeren in een maatwerk website.

Heb je een omvangrijke website of moet jouw website beschikbaar zijn in meerdere talen? Dan is Craft het ideale cms voor jou. Craft wordt dan ook gebruikt door een aantal grote internationale spelers, waaronder Netflix, Adidas, Volkswagen en Ikea.

Licenties voor bedrijven van elk formaat

Wil je Craft CMS gaan gebruiken? Dan heb je keuze uit verschillende licenties. Dankzij deze verschillende licenties is Craft CMS zowel geschikt voor kleine bedrijven als grote multinationals. Bovendien kan Craft CMS worden gebruikt voor zowel websites als webshops.

Solo

 • Voor kleine projecten met 1 gebruiker
 • Ultra flexibel in vormgeving van content
 • Run meerdere websites vanuit één account
 • Maximaal één admin account
 • Gratis te gebruiken

Pro

 • Alle functies van Solo
 • Onbeperkte gebruikersaccounts
 • Verbeterde content previews
 • Pas de branding van de backend aan
 • 299 dollar per project

Enterprise

 • Alle functies van Pro
 • Voorrang bij technische ondersteuning
 • Custom licenties
 • Prijs op maat
 • En nog veel meer..

Creatieve vrijheid

Craft maakt het mogelijk om de ervaring die een bezoeker op de website heeft helemaal zelf vorm te geven. Je werkt niet met vaste templates en hoeft geen rekening te houden met de mogelijkheden van het systeem. Een website met Craft CMS is volledig zelf te ontwerpen en in te richten op basis van jouw content.

Je bepaalt zelf welke invulvelden je wilt toevoegen aan het CMS, hoe je je content structureert en hoe je categorieën en tags wilt gebruiken.

Flexibel

De Craft-omgeving is zeer flexibel: je kunt het volledig naar wens (laten) inrichten. Je hoeft hierbij geen rekening te houden met een vaste structuur (wat bij veel andere content management systemen wél het geval is). Er zijn geen vaste kaders die je moet vullen, maar richt je website in zoals jij dat wilt.

Als je website laat bouwen in Craft CMS, heeft jouw website alleen de functies die jij nodig hebt. Dat is wel zo overzichtelijk. Merk je na verloop van tijd dat je nog bepaalde functies mist? Dan kun je altijd op een later moment nog extra functionaliteiten toevoegen. Een website gebouwd met Craft CMS past zich aan naar jou - en niet andersom.

Gebruiksgemak

Om een website te ontwikkelen in Craft heb je technische kennis nodig. Je kunt niet zomaar een standaard template gebruiken. De website moet worden ontwikkeld door een webdeveloper met kennis van verschillende programmeertalen.

Het bouwen van een website in Craft mag dan misschien een ingewikkeld klusje zijn, het werken in het cms is een stuk eenvoudiger. Je kunt zelf makkelijk de tekst en de afbeeldingen aanpassen of zelfs hele pagina's toevoegen, zodat je niet afhankelijk bent van anderen. Aan de achterkant zie jij alleen de functies die jij nodig hebt. Zo hoef je niet te zoeken en kun je het Craft CMS snel en eenvoudig gebruiken.

Wanneer je content aanpast in Craft CMS, zie je dankzij de live preview modus meteen hoe het eruit komt te zien. Hierdoor maak je minder snel fouten en voelt het intuïtief om met Craft te werken.

Integraties

Craft CMS maakt het makkelijk om koppelingen te leggen met webapps of API's. Zo knoop je het cms eenvoudig vast aan andere systemen, zoals je PIM systeem of crm systeem. Om de mogelijkheden van het cms nog verder uit te breiden, biedt Craft een eigen plugin store. Van betere vindbaarheid in zoekmachines tot aan meer opties voor formulieren: voor alle belangrijke benodigdheden is er een geschikte plug-in.

Schaalbaarheid

De basis van Craft is simpel en sterk. Het websitesysteem is te gebruiken voor een eenvoudige website en groeit met je mee naarmate het bedrijf groeit. De mogelijkheden van Craft CMS zijn vrijwel eindeloos en het is altijd mogelijk om door te groeien naar een andere licentie of om extra functies toe te voegen. Door je website te laten bouwen in Craft CMS bereid je je dus voor op de toekomst: je website past nú perfect bij jouw bedrijf en groeit mee wanneer jij klaar bent voor een volgend niveau.

Zoekmachinevriendelijk

Wanneer je een Craft CMS website laat maken, wordt deze volledig aangepast op jouw wensen. De functies die je niet nodig hebt, zitten er ook niet in. Dit zorgt ervoor dat je website vliegensvlug laadt. Dat is fijn voor je bezoeker, maar ook Google houdt van snelle sites. De snelle laadtijd draagt daarom bij aan hogere posities in zoekmachines.

Veiligheid

Een groot voordeel van Craft is dat de beveiliging standaard erg goed geregeld is. Websites in Craft worden op maat gemaakt. Hierdoor wordt het voor hackers en andere nare internetfiguren knap lastig om je website te kraken.

Waar veel andere content management systemen werken met plug-in marktplaatsen waar iedereen een plugin op kan aanbieden, werkt dat bij Craft CMS anders. De plug-ins worden door Pixel & Tonic zelf ontwikkeld. En als er al een plug-in door een andere partij wordt aangeboden, moet deze eerst door een strenge veiligheidscontrole. Dit maakt Craft CMS websites waterdicht: hackers maken (bijna) geen kans.

Standaard meertalig

Craft CMS komt standaard met een lokalisatiefunctie. Dit maakt het cms ideaal voor meertalige websites. Alle content in Craft wordt per site opgeslagen. Wil je meerdere gebieden of talen bereiken? Dan kun je eenvoudig een tweede (of derde) site maken voor deze gebieden en talen.

Soepele sales

Laat jouw Craft CMS website ontwikkelen

Maatwerk website laten maken

Door te kiezen voor Craft CMS krijg je een website die jou - letterlijk - op het lijf is geschreven. Het cms is veilig, snel en super gebruiksvriendelijk. Naast de vele voordelen van Craft, brengt het cms ook een uitdaging met zich mee: je hebt programmeerkennis nodig om een Craft CMS website te bouwen.

Om een website of webshop te ontwikkelen in Craft CMS heb je zelf programmeerkennis nodig. Of je zoekt een technische partner die veel kennis en ervaring heeft met Craft CMS. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. Wij helpen je graag door de Craft CMS website of webshop van jouw dromen te bouwen. Plan vandaag nog een afspraak en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Kennismaken?

Begin met bouwen

Maak werk van jouw ambities in e-commerce. Plan vrijblijvend een afspraak
in voor eerlijk advies en zet je eerste stap naar groei.

Plan een afspraak